Du er her: Planstrategi 2015 Indsatsområder Natur, kultur og landskab Kulturen i Syddjurs Events

Landskab
  Kulturarv
  Kulturhovedstad 2017
  Kulturens Huse
  Børnekultur
  Events

Events

Byrådet ønsker i den kommende periode aktivt at arbejde for at tiltrække nye og understøtte eksisterende events med det formål at understøtte både kommunens bosætning og erhvervsudvikling, samt kulturpolitik og civilsamfundsstrategi ved at styrke bevidstheden om Syddjurs Kommune.

Vi har derfor udarbejdet en eventstrategi og vil opbygge kompetencer og viden, der kan være med til at øge værdiskabelsen, innovationen og udviklingen i Syddjurs Kommune og styrke samarbejdet mellem kommune, erhvervsliv, foreninger, borgere, de frivillige og kulturlivet generelt. For at opnå dette er det nødvendigt at arbejde strategisk og bevidst med events og større kultur- og fritidsarrangementer for at skabe de bedst mulige betingelser for en positiv udvikling og værditilførsel.

Udarbejdelsen af eventstrategien har derfor til formål at øge mulighederne for at realisere det oplevelsesøkonomiske potentiale, en event har og dermed styrke brandingen af Syddjurs Kommune.

Byrådet ønsker at arbejde strategisk med partnerskaber, der kan involvere Syddjurs Kommune i større events og de helt store satsninger, som vi ikke kan bære alene, men hvor vi kan indgå som en synlig og vigtig partner. Vi sigter således både nationalt og internationalt, når det gælder potentielle events.

Syddjurs Kommune har som mål at tiltrække events som EM, DM og VM indenfor sportsgrene, der relaterer til den natur, vi har - såsom cykling, mountainbike, sejlsport, ridning, løb og lignende aktiviteter.

www.kulturkommune.dk - Syddjurs Kommunes kulturportal

Syddjurs Kommunes Kulturpolitik frem mod 2020